Friday, July 8, 2011

oRg HAmIl MInUm HeRBaLiFE...BolEh Ke?


HERBALIFE ketika hamil ?Shake boleh diambil ketika pregnant kerana ia baik utk kesihatan ibu dan bayi dlm kandungan. Selain membekalkan nutrisi diperlukan seharian, ia juga dapat membantu dalam menjaga kenaikan berat badan dari naik melampau. Memang ketika pregnant berat akan naik dan itu adalah penting tetapi ia juga berfungis mengawal kenaikan berat supaya tidak melebihi kenaikan yang sepatutnyer disamping memberi tenaga kepada si ibu.

Bagi mereka yg pregnant, cara penggunaan adalah ambil 3-4 kali shake sehari dan makan seperti biasa. Tetapi walau apa pun, jangan anggap yang Herbalife ini yang membuatkan seseorang mengandung, Ini adalah pemberian dari Allah S.W.T juga, Herbalife adalah sebab. Oleh itu tidak salah mencari solusi atas setiap apa permasalahan pun.


Herbalife Untuk Ibu Menyusu Badan

Herbalife selamat digunakan oleh mereka yg mengandung dan juga menyusukan anak kerana herbalife bukan ubat tetapi adalah sel nutrisi yang diperlukan oleh badan kita. Pregnant lady ( guna untuk kesihatan diri dan anak) manakala Breastfeeding Mom (Guna untuk lose weight).

Penggunaan ‘teamix’ adalah pilihan untuk ibu yang menyusukan anak, ini kerana teamix mengandungi kafein. Tapi tiada masalah jika ingin mengambil teamix, cuma kurangkan kuantiti tea (buat ‘light’ ajer) dan replace dengan air kosong setelah minum tea. cth: 1 cup teamix, so kita kena replace dengan ambil 1 cup air kosong @ lebih selepas itu. Akhir sekali seperti yang kita tahu teamix membantu dalam mempercepatkan lose weight, so setelah tidak lagi menyusukan anak, kita bole la ambil teamix seperti biasa.


A) Menu Lepas Pantang (Health)
Breakfast- SHAKE
Lunch- Normal Meal
Dinner- Normal Meal

B) Menu Lose Weight
Breakfast- SHAKE
Lunch- Normal Meal
Dinner- SHAKE

Perlu di ambil perhatian, seperti yang kita tahu kebanyakan orang ingin mendapat result dengan cepat. Herbalife memang boleh tetapi ia juga bergantung sepenuhnya kepada diri anda sendiri.

No comments:

Post a Comment